Workshop 1 : Zelfregie en preventie

*** deze workshop is afgesloten ***

Dit thema richt zich op innovaties die mensen in staat stellen om zelf de regie in handen te nemen en hun eigen gezondheid en welzijn te managen waar ze dat willen en kunnen. Het thema gaat van proactieve, preventieve maatregelen tot ‘patient empowerment’, zelfzorg en leefstijltherapie van patiënten met chronische aandoeningen. Het einddoel van zelfmanagement is het beperken van verlies aan autonomie/zelfstandigheid en het opkrikken van de therapietrouw.

Zelfmanagement en zelfzorg kan slechts succesvol zijn als mensen daarin gefaciliteerd en ondersteund worden. Naast een cultuuromslag -van zorgverlener naar coach, van patiënt naar mederegisseur- dient men ook de middelen en tools in handen te krijgen om meer regie op te kunnen nemen.

Voorbeelden van innovatieve oplossingen die binnen dit thema zijn gezondheidszorg toepassingen die gebruik maken van informatie- en communicatietechnologie (eHealth), instrumenten en tools voor zelfmonitoring en telemonitoring, begeleiding en zorg-op-afstand, online patiënten communities, het bijhouden van een persoonlijk gezondheidsdossier etc.

Datum : donderdag 3 oktober 2013

Locatie :

Thomas More Kempen, Campus Turnhout
Campus Blairon 800
2300 Turnhout
Routebeschrijving
[mappress mapid=”1″]
Gratis parkeren kan op de Thomas More parking (toegang via Lokerenstraat).